BLOG


Vaří celá rodina
26.11.2016 Vystupujeme v pořadu Kluci v akci

Protože čas od času je nutné pořad Kluci v akci nějak oživit, zvou se kromě profesionálních kuchařů jako hosté i různá zvláštní individua. Tak jsem dostal příležitost vystoupit s receptem na domácí šunku.



Ti z vás, kteří mne chtějí spatřit v životní roli řezníka Krkovičky, mají příležitost zde:
Recept na domácí šunku
Výdej hotové šunky

O pár měsíců později, když zrovna z oslovených hostů neměl nikdo čas, padl los opět na naši rodinu. Tentokrát s recepty babičky Majky účinkovaly naše dcery Magdalena a Kristiana. Na vystupování v pořadu Kluci v akci se mé holčičky připravily dokonale – naučily se oba recepty zpaměti, cukroví jsme předem udělali, abychom si vyzkoušeli, že vše funguje. Nacvičili jsme pohledy na Ondru s Filipem a do kamery na jízdě, ukázali jsme si, jak se točí detaily.

Návrh, že by se měly koupit nové šatičky a botičky jsem zamítl s tím, že úplně stačí, když budou mít tričko s americkým motivem, protože pan režisér má rád vše americké. Osobně jsem pak vybral triko s nápisem Brooklyn New York pro Majdu a středně šedé tričko bez loga pro Týnku. Nanečisto jsme si zkusili doma kousek vaření natočit, aby se holky zbavily nervozity, ale nebylo to potřeba. Naopak jsem zjistil, že s blížícím se natáčením se holky víc a víc těšily a já byl ten, kdo byl nervózní. A měl jsem být proč.

Natáčení samotné nabralo neočekávaný směr ve chvíli, kdy děvčata, povzbuzena dobře mířenými otázkami, prozradila na mne věci poněkud intimnějšího rázu. Zhodnotila, která z babiček je lepší a trefně popsala mou maminku. Té jsem pak musel zatajit termín vysílání pořadu, aby se mnou nepřestala mluvit. Přesto se to nějak dozvěděla a týden pak byla tichá domácnost.

Všichni ve štábu se skvěle bavili a čím víc se smáli, tím víc podrobností děvčata z našeho rodinného života sdělovala. Jediné, co mne zachránilo před celostátní ostudou bylo to, že pořad má omezenou délku a všechno, co o mně holky řekly, se tam nevešlo. Přeji vám tedy příjemnou zábavu:
Pařížské tyčinky
Kokosové kuličky